Mi az a gyűrű típusú lámpa, és mire jó? – 1. rész

A profizmus záloga: a gyűrű típusú lámpa

Gondolkodtál már azon, hogy azok a szépség/beauty fotók és videók, amelyeket mostanában látsz, mennyire jó megvilágításúak és kiváló minőségűek? Nos, ha azt gondolod, hogy az egész mögött egy hihetetlenül drága kamera van, akkor határozottan tévedsz. Az említett fotósok és videó-készítők túlnyomó többsége azért tud ennyire jó minőségű munkát letenni az asztalra, mert egy egyedi terméket használ a világítástechnika világából, ami nem más, mint a gyűrű típusú LED lámpa.

A gyűrű típusú stúdió LED lámpa egy professzionális termék, amely elengedhetetlen számodra. Ezentúl mindent egy új szinten végezhetsz el ezzel a kiváló termékkel.

Általában véve, a gyűrű típusú lámpák egyszerűen használható, multifunkcionális világító eszközök, amelyek lehetővé teszik a felhasználó számára, hogy egy egyenletes fénnyel rendelkezhessen, amely pontosan a kamera nézőpontjából érkezik. Általában véve ezek a világító eszközök egyetlen kör alakú, világító fényforrásból, vagy rengeteg, apró LED-ből állnak, amelyek gyűrű alakzatban csatlakoznak egymáshoz, ezáltal egyenletes fényforrást hozva létre.

A gyűrű típusú stúdió LED lámpa egy professzionális termék, amely elengedhetetlen számodra. Ezentúl mindent egy új szinten végezhetsz el ezzel a kiváló termékkel.

MIÉRT ÉRDEMES GYŰRŰ TÍPUSÚ FÉNYT HASZNÁLNI?

        A dizájnja és a felépítése miatt tökéletes arra, hogy kihangsúlyozza a részleteket a fotókon vagy videókon. Azonban, a széleskörű felhasználásának köszönhetően, a gyűrű típusú fényeknek számos felhasználási területe van, mint például a követőek:

 1. A részletek kiemelése

A felépítésének és dizájnjának köszönhetően tökéletesen alkalmazható a részletek kiemelésére a fotókban és videókban. A gyűrű típusú lámpák lehetővé teszik a felhasználónak, hogy a gyűrű fény belsejébe helyezzék a kamerát, így lehetőséget teremtve arra, hogy a felvétel egy bizonyos részletére fókuszálhassanak.

 1. Makro Fotózás

Ha egy gyűrű alakú fényforrást használva készítünk fotókat, úgy tökéletes egyensúlyú fényt kapunk, amely egyenlően oszlik el a modell, vagy tárgy minden részén, amelyre fókuszálni szeretnénk.

Ezek a fényforrások lehetővé teszik a felhasználónak, hogy magas minőségű fotókat készítsenek anélkül, hogy vagyonokat költenének a fotógépekre.

A gyűrű típusú stúdió LED lámpa egy professzionális termék, amely elengedhetetlen számodra. Ezentúl mindent egy új szinten végezhetsz el ezzel a kiváló termékkel.

 1. Színeffektek létrehozása

A gyűrű alakú fényforrások segítségével könnyedén hozhatunk létre különböző színeffekteket, a legegyszerűbb esetben úgy, hogy csak átváltjuk a színárnyalatokat a nekünk megfelelőre, az adott lámpa lehetőségeihez mérten. „Házilag” is kiváló eredményeket lehet elérni, ha a lámpán nem tudunk színárnyalatokat változtatni, vagy csak valami másra vágyunk: kicserélhetjük az égőket a nekünk megfelelő színűekre, vagy a hozzáértőbbek azzal is próbálkozhatnak, hogy színes géleket visznek fel a gyűrű egyes részeire. Ám utóbbi módszerrel érdemes csínján bánni, ha csak nem vagyunk 100 %-ig biztosak abban, hogy tudjuk mit is csinálunk épp.

Az említett lámpák segítségével gyakorolhatjuk a különböző színeffekt-technikákat, ami által akár szín-átmosásokat is létrehozhatunk a modellünk/tárgyunk bármelyik részén, bármilyen irányból.

 1. Videó produkció

Amikor a gyűrű alakú fényforrásokat használjuk egy fotózás, vagy reklámkészítés egyetlen fényforrásaként, a lámpánk egy látványos árnyék-koszorút fog létrehozni, amely csodásan körvonalazza a fotó vagy videó alanyát. Ez drámai és professzionális hatást fog kölcsönözni a felvételnek. A professzionalistást természetesen a végtelenségig lehet növelni oldallámpák, vagy más kiegészítők segítségével, a fotósok/videósok tisztában vannak azzal is, hogy fénytechnika terén is a csillagos ég a határ, ám egy jól kiválasztott lámpával már be lehet rúgni a szakma ajtaját, és igazán professzionális munkákat lehet már végezni a segítségükkel.

A gyűrű típusú stúdió LED lámpa egy professzionális termék, amely elengedhetetlen számodra. Ezentúl mindent egy új szinten végezhetsz el ezzel a kiváló termékkel.

 1. Profi smink-festés (Make-Up Artist)

Mivel a legtöbb ilyen fényforrás napfényhez hasonló fényviszonyokat generál, ez az eszköz tökéletes a sminkek elkészítéséhez, különösen felhős körülmények között, vagy amikor nincs elérhető természetes fény.

 

        Nemsokára újra jelentkezni fogunk, hiszen, amint a címből is kiderülhetett, a sorozatnak nem ez az egyetlen része. Még jócskán van mit mondanunk a gyűrű típusú lámpákról, ezekről a csodás eszközökről, amelyek rengeteg fotós/videós életét egyszerűsítik le, és teszik lehetővé a szakmai felívelést a minőségi képeknek/videóknak köszönhetően, amelyekhez ezek a lámpák egyenes úton vezetnek. Ha kedvet kaptál hozzá, nézz körül a Stifler HU webshop kollekciójában, ahol több típus is megtalálható.

2 kommentek

 • Ha azokra a lámpákra tetszik gondolni, amelyeket tőlünk rendelhet, akkor nem kell ilyesmi miatt aggódnia. :)

  Stifler HU
 • Remelem semmi karc nem lesz rajta

  Rozs Ramóna

Hagyjon üzenetet

Név .
.
Üzenet .

Kérjük, vegye figyelembe, hogy a megjegyzéseket jóvá kell hagyni a megjelenés előtt